مروری بر سرطان سینه
دسامبر 19, 2011آغاز ثبتنام دومين مسابقه ملي فناوري نانو
دسامبر 26, 2011تعریفی از آسیب اجتماعی و اهداف و مقاصد آن
با شکل گیری و رشد جامعه شناسی اصطلاحات علوم دیگر به تدریج وارد نوشته های این رشته شد. یکی از این اصطلاحات آسیب شناسی بود.
آسیب شناسی اجتماعی را میتوان مطالعه علل و انگیزه های ناهنجاریها و آسیب های اجتماعی نظیر طلاق، فقر، بیکاری و … همراه با شیوه های پیشگیری و درمان و تداوم آنها به انضمام مطالعه شرایط بیمارگونه و نابسامان اجتماعی دانست.
اهداف و مقاصد این شاخه از آسیب شناسی را میتوان به چهار دسته تقسیم کرد:
1- مطالعه و شناخت: مطالعه و شناخت آسیب های اجتماعی و علل و انگیزه های پیدایی آنها و نیز بررسی ویژگیهای شخصیتی، جسمانی، روانی و فرهنگی کژ رفتاران و شیوه های جامعه پذیری آنان.
2- پیشگیری: پیشگیری از وقوع انحرافات و جرایم در جامعه، به منظور بهسازی محیط زندگی جمعی و خانوادگی. برای رسیدن به این دو منظور رعایت دو اصل ضروری است، سالم سازی محیط کودکان یعنی خانواده و دیگری سالم سازی محیط اجتماعی همگان یعنی جامعه.
3- درمان: درمان کژ رفتاران اجتماعی با به کارگیری روشهای علمی و استفاده از شیوه های مناسب برای قطع ریشه ها و انگیزه های کژ رفتاری ها.
4- تداوم درمان: تداوم درمان برای پیشگیری و جلوگیری از بازگشت مجدد انحرافات اجتماعی و بررسی شیوه های بازپذیری اجتماعی کژ رفتاران.
——————–
بخشی از مطلب “آسیب شناسی اجتماعی” را مطالعه کردید. در صورت تمایل میتوانید متن کامل را از لینک زیر دریافت نمایید.
[download id=”50″]
حجم فایل : 330 KB
رمز فایل : www.daneshju.ir
گردآوری: پیمان ونایی، دانشجوی رشته روانشناسی بالینی