آغاز ثبت نام جشنواره انتخاب دانشجوی نمونه
ژانویه 15, 2016ثبتنام ۴۵۸ هزار نفر جویای کار در سامانه اشتغال
ژانویه 17, 2016معاون برنامهریزی و نظارت بنیاد ملی نخبگان گفت: این بنیاد از فعالیت های پژوهشی اعضای هیاتعلمی و دانشجویان با محوریت طرح شهاب حمایت می کند.
غلامعلی منتظر گفت: طرح شهاب به صورت همافزا اهداف سند راهبردی کشور در امور نخبگان و سند تحول بنیادین در آموزش و پرورش را پیش میبرد.
وی با بیان اینکه طرح شهاب بزرگترین برنامه کشور برای شناسایی و هدایت استعدادهایبرتر است، گفت: جامعه دانشآموزی، یکی از اجتماعات نخبگانی مورد هدف بنیاد ملی نخبگان است و شناسایی، هدایت و حمایت از مستعدانبرتر این اجتماع از اولویتهای مهم به شمار میرود که در واقع این برنامه به صورت همافزا اهداف سند راهبردی کشور در امور نخبگان و سند تحول بنیادین در آموزشوپرورش را پیش میبرد. طرح شهاب در سال تحصیلی ۹۴- ۹۳ به صورت رسمی و در سطح ملی توسط وزارت آموزش و پرورش در ۳۲ منطقه آموزشی و در مقطع چهارم ابتدایی اجرا شد.
منتظر خاطرنشان کرد: از نگاه وزارت آموزش و پرورش، کشور به ۳۲ استان آموزشی و ۷۵۰ منطقه آموزشی تقسیم میشود که در بخش تقسیم بندی استانی، شهر تهران به عنوان یک استان و شهرستانهای تهران نیز به عنوان استانی دیگر در نظر گرفته میشود، که با ضرب تعداد مناطق آموزشی کشور در ۹ پایه آموزشی، طرح شهاب حدود ۷ هزار منطقه پایه در کشور دارد و طبق هدفگذاریهای انجام شده امید است در سال تحصیلی ۱۴۰۵-۱۴۰۴ بتوان تمام این جامعه هدف را تحت پوشش برنامه شهاب قرار داد.
وی افزود: در افق تعیینشده این برنامه برای تمام دانشآموزان کشور در تمامی مقاطع اجرایی میشود.
معاون برنامهریزی و نظارت بنیاد ملی نخبگان گفت: برای رسیدن به این هدف لازم است در سال تحصیلی آینده این طرح برای تمامی دانش آموزان پایه چهارم ابتدایی اجرایی شود.منتظر عنوان کرد: آمادگی منابع انسانی آموزش و پرورش و تأمین اعتبارات مالی مهم ترین اولویت های اجرای این طرح است.
وی تاکید کرد: بنیاد ملی نخبگان برنامه دارد اصول طرح شهاب را به عنوان درس یا بخشی از یک درس و یا واحد آموزشی در برنامه آموزشی دانشگاه فرهنگیان وارد کند تا معلمان از همان دوران دانشجویی با اصول و مبنای این برنامه آشنا شوند.معاون برنامهریزی و نظارت بنیاد ملی نخبگان تصریح کرد: در سال گذشته برنامه شهاب با هزینهای بالغ بر ۱۶ میلیارد ریال اجرا شد و در سال جاری نیز با هزینهای حدود ۴۰ میلیارد ریال در حال اجرا است که از هشت میلیارد ریال از اعتبارات این طرح از سوی وزارت آموزش وپرورش تأمین شده است.
منتظر گفت: اعتبارات مالی هر استان به صورت سرانه محاسبه میشود و از طریق بنیادهای نخبگان استانی به ادارههای کل آموزشوپرورش استانها تزریق میشود. در این مسیر بنیادهای نخبگان استانی با پرهیز از تصدیگری، به عنوان ناظر فعالیت میکند.وی اضافه کرد: بر اساس نظریههای تربیتی، استعدادهای افراد در سنین پایین بسیار متغیر است به طوریکه غالبا از سن ۹ سالگی به ظهور و بروز میرسد. برای یافتن استعدادهای خاص و برتر این افراد باید عملکرد آنان در سه سال متوالی مورد رصد و بررسی کارشناسانه قرار گیرد براین اساس در این طرح در گام نخست پایه چهارم ابتدایی به عنوان اولین مرحلۀ شناسایی مسیر شناسایی استعدادهایبرتر، در نظر گرفته شد.
معاون برنامهریزی و نظارت بنیاد ملی نخبگان گفت: اما در مجموع باید در دو مقطع پنجم و ششم ابتدایی نیز این روند طی شود تا در نهایت پس از سه سال پایش، استعدادهایبرتر افراد در حوزههای مختلف شناسایی شود.در حال حاضر اطلاعات بسیار خوبی از نتایج اولیه طرح شهاب در سال گذشته به دست آمده است که در برخی موارد تصورات عام از پراکندگی استعدادها را با زبان علم اثبات میکند.وی تاکید کردک به عنوان نمونه در نتایج اولیه استان اردبیل که به عنوان یکی از قطبهای ورزش کشور محسوب میشود در حوزه استعدادهای حرکتی بعد از شهر تهران در جایگاه دوم قرار دارد. در استعداد ریاضی، استان کهگیلویه و بویراحمد جایگاه سوم را به خود اختصاص داده است.
معاون برنامهریزی و نظارت بنیاد ملی نخبگان خاطرنشان کرد: در استعداد هنری، استان مازندران و در استعداد فضایی نیز استان اصفهان بعد از شهر تهران در جایگاه دوم قرار دارند. در سال تحصیلی جاری طرح شهاب در پایههای چهارم و پنجم ابتدایی در ۶۴ منطقۀ آموزشی در استانهای کشور در حال اجراست که تمامی اطلاعات دانشآموزان در سال تحصیلی گذشته در پایگاه اطلاعرسانی «همگام» که توسط وزارت آموزشوپرورش راهاندازی شده، جمعآوری شده است.
وی عنوان کرد: با اجرا شدن این طرح در تمام پایههای مدارس و در افق چشمانداز سال تحصیلی ۱۴۰۴ – ۱۴۰۵ اطلس استعدادی از دانشآموزان کل کشور گردآوری خواهد شد.
معاون برنامهریزی و نظارت بنیاد ملی نخبگان با بیان اینکه در طرح شهاب بعد از شناسایی، مرحله هدایت آغاز میشود، گفت: این طرح به دنبال برچسبزنی به دانشآموزان نیست بلکه تلاش دارد استعدادهای افراد در محیط مدرسه بروز کند.
معاون برنامهریزی و نظارت بنیاد ملی نخبگان اضافه کرد: هدایت خاص استعدادهایبرتر به سمت نقطه مطلوب از طریق بکارگیری ظرفیت خانوادهها، آموزشهای برون مدرسهای و مسابقههای متنوع میسر میشود. به همین دلیل تجهیز و بهبود کمی و کیفی امکانات سختافزاری این مراکز از اولویتهای برنامه شهاب است.
منتظر از آمادگی بنیاد ملی نخبگان برای همکاری با جامعه علمی برای تحقیق و بررسی برنامه شهاب خبر داد و گفت: این بنیاد از هرگونه فعالیت پژوهشی دانشگاهیان اعم ار اعضای هیاتعلمی و دانشجویان در قالب فعالیتهای تحقیقی، رساله و پایاننامههای دانشجویی با محوریت برنامه شهاب، شناسایی استعدادهای برتر کودکان، چگونگی هدایت آنها و طراحی نظام شکوفاسازی استعداد حمایت میکند.