انعقاد تفاهم نامه همکاری دانشگاه آزاد و علوم پزشكي مشهد
اکتبر 29, 2016مهارت آموزی مهمترین هدف دانشگاه جامع علمی- کاربردی
اکتبر 31, 2016تحقیقات اخیر نشان داده اند که نوعی پارچه ی جدید می تواند به خنک شدن افراد در نواحی گرم کمک کند و آنان را از هزینه های گزاف مربوط به سیستم های خنک کننده و پر مصرف معاف کند.
گروهی از محققان به تازگی پارچه هایی با بافت پلاستیکی تولید کرده اند که امکان دفع گرما را از راهی جدید به افراد می دهد. همانگونه که عرق کردن یکی از راه های خنک کردن بدن محسوب می شود؛ این لباس های جدید نیز امکان کاهش دمای بدن را به افراد می دهند.
محققان خاطر نشان کردند که افراد هنگام استفاده از لباس های ساخته شده از این نوع پارچه ها می توانند کمتر از پیش از سیستم های خنک کننده استفاده کنند.
طبق گفته ی محققان 12.3 درصد از کل انرژی آمریکا صرف تامین گرما و سرما می شود. تاکنون تلاش های بسیاری برای کاهش مصرف انرژی صورت گرفته است. برای مثال، برخی پیشنهاد داده اند که به جای تنظیم سیستم های گرمایشی و سرمایشی عمومی برای کل ساختمان می توان سیستم های جداگانه و هوشمندی در منازل برای افراد قرار داد اما محققان اظهار داشته اند که به هنگام فراهم کردن سیستم های هوشمند فردی به مراتب انرژی بیشتری نسبت به سیستم های گرمایشی و سرمایشی عمومی مصرف خواهد شد.
یی چی، یکی از نویسندگان مطالعه اخیر و دستیار پروفسور علوم ماده و مهندسی و علوم فوتون دانشگاه استفورد در این رابطه بیان داشت:
اگر شما بتوانید به جای مکان کار و یا زندگی یک شخص، خود او را خنک کنید می توانید در مصرف انرژی صرفه جویی کنید.
مواد به کار رفته در پارچه های جدید امکان دفع و تبخیر عرق را مانند دیگر پارچه ها به بدن می دهند؛ اما مکانیسم سرمایی این پارچه ها به گونه ای است که عرق بدن به صورت اشعه های مادون قرمز از بدن و از میان بافت پلاستیکی این پارچه ها عبور می کند.
شانهوی فان، معاون این مطالعه و پروفسور مهندسی برق دانشگاه استنفورد که تخصص وی در رابطه با فوتون ها می باشد در این رابطه بیان داشت:
هنگامی که شما در دفتر خود مشغول به کار هستید حدود 40 تا 60 درصد از دمای بدن شما به صورت اشعات مادون قرمز به اطراف پراکنده می شود. اما تاکنون تعداد اندک و یا حتی هیچ مطالعه ای بر روی ویژگی های اشعه های حرارتی بافت های پارچه ای صورت نگرفته است.
محققان در تحقیقات مواد پلاستیکی تجاری نانو پروس پلی اتیلن (nanoPE)، که دارای حفرات 1000-50 nm هستند و در باتری ها برای جلوگیری از ایجاد اتصالی به کار می روند را مورد بررسی قرار داده اند. حفرات موجود در nanoPE امکان آزاد شدن اشعات مادون قرمز را فراهم می کند. محققان در تحقیقات آزمایشگاهی مشاهده کردند که nanoPE امکان خارج کردن 96 درصد از اشعات مادون قرمز را فراهم می کند این در حالی است که پارچه های کتان تنها 1.5 درصد از این اشعه را از خود عبور می دهند.
اگر بتوان پارچه هایی از جنس nanoPE تولید کرد افراد با پوشیدن لباس هایی از جنس این پارچه ها 4 درجه فارنهایت بیشتر از زمانی که لباس هایی از جنس پارچه های کتان استفاده می کنند احساس خنکی می کنند.
محققان هم اکنون در تلاش اند تا با اضافه کردن رنگ ها، بافت ها و سایر ویژگی ها به nanoPE ها آنها را بیشتر شبیه به پارچه کنند.
یافته های فوق در تاریخ 1 سپتامبر سال 2016 به صورت آنلاین در مجله علوم منتشر شد.