کند و کاو در واژه قالی و فرش
فوریه 3, 2011همـه چیـز دربـاره قـانـون كپیرایت یا حـق تكثـیـر
فوریه 8, 2011
در دنیای امروز بازی هیجان انگیزی به راه افتاده که تمام انسانها به آن دعوت شده اند: کشف جهان
مسئله این است که هر فرد بتواند دید جستوجوگر و خلاق خود را پرورش داده و با مشاهده هر پدیده به خاص بودن آن پی برده و به دنبال توضیح و توجیه علمی آن باشد.
در این راستا بر آن شدیم تا با پیوند علم و هنر و تأکید بر نقش مکمل این دو در ایجاد بینش آدمی از جهان اطرافش رقابتی تحت عنوان «مسابقه عکاسی فیزیکی» برگزار کنیم. عکسهایی که در این مسابقه شرکت داده میشوند باید بتوانند قوانین فیزیکی حاکم بر دنیای پیرامونمان را نمایش دهند. محدودیتی برای انتخاب سوژهها وجود ندارد و عکاسی میتواند از پدیدههای کاملاً طبیعی، پدیدههایی که انسان و ساختههای دست او در ایجاد آنها دخالت دارد و یا پدیدههای طرح ریزی شده توسط عکاس انجام گیرد.
زمان برگزاری نمایشگاه از آثار برگزیده ارسالی، نیمه دوم فروردین ماه ۹۰ برگزار می شود. لازم به ذکر است پس از پایان نمایشگاه اختتامیه ای برگزار خواهد شد که در طی آن به ۳ اثر برگزیده اساتید جوایز ارزنده اهدا می گردد.
همچنین به تمامی آثار برگزیده راه یافته به نمایشگاه گواهی شرکت در مسابقه اهدا خواهد شد.
قابل توجه است که عکس های ارسالی از دو منظر فیزیکی و هنری توسط داوران زیر بررسی خواهند شد:
• جناب آقای دکتر حسین عباسی – عضو هیئت علمی دانشکده مهندسی هسته ای و فیزیک دانشگاه صنعتی امیرکبیر و IPM
• جناب آقای دکتر حامد سید علائی – عضو هیئت علمی فیزیک IPM
• جناب آقای کاوه فرزانه – عضو هیئت کمیته فنی انجمن عکاسان نگاه – خانه عکاسان ایران
آیین نامه و شرایط شرکت در دومین دوره مسابقه ملی عکاسی فیزیکی
۱. عکس گرفته شده می بایست متعلق به شخص حقیقی، که نام او روی بسته ارسالی نوشته شده، باشد. در صورت محرز شدن هرگونه تخلف و سوءاستفاده از عکس های دیگران، عکس ارسالی از مسابقه حذف شده و مراتب قانونی اعمال می شود.
۲. عکسها نباید دستکاری و مونتاژ شده باشند در حالی که تنظیمات مربوط به رنگ، نور، شفافیت و … بلامانع است.
۳. به ازای هر عکس یک فایل word شامل عنوان عکس، توضیح و توجیه علمی پدیده به تصویر کشیده شده و یا شرایط خاص مربوط به نحوه عکسبرداری با حجم حداکثر ۲۰۰ کلمه بر روی CD ارسال شود که با شماره عکس مربوطه نامگذاری شده. نداشتن توضیح فیزیکی برای پدیده رویت شده، به منزله از دست دادن بیش از پنجاه درصد امتیاز داوری خواهد بود و عملاً نمی تواند در بخش برندگان قرار گیرد.
۴. عکس ارسالی می بایست علاوه بر نشان دادن یک پدیده فیزیکی، آن را به گونه ای زیبا و هنری نمایش دهد، چرا که زیبایی اثر نیز در بخش داوری دارای امتیاز می باشد.
۵. از جمله نکاتی که یک عکاس فیزیکی باید رعایت کند، سادگی، زیبایی، خلاقیت و ذوق فیزیکی است. به این معنا که در توضیح و تفسیر پدیده ها، هر چقدر کمتر از فرمول ها و روابط ریاضی استفاده شود بهتر است. چرا که مخاطب این عکس ها می تواند فردی عامی باشد.
۶. برگزار کننده حق استفاده از عکسهای پذیرفته شده را همراه با ذکر نام عکاس در انتشارات و وبگاههای مربوط به مسابقه برای خود محفوظ میدارد.
روش و شرایط ارسال عکس ها
۱. کیفیت عکس ها می بایست حداقل ۳۰۰dpi باشد. در صورت پایین بودن کیفیت عکس، اثر در مرحله داوری هنری حذف شده و به مرحله داوری علمی نمی رسد.
۲. فایل عکس ها می بایست jpg و یا tiff باشد.
۳. هر عکاس حداکثر می تواند ۱۰ عکس ارسال کند.
۴. به ازای هر عکس، می بایست یک فایل word شامل نام عکس و توضیح علمی آن ارسال شود.
۵. فایل عکس ها می بایست شماره گذاری شود و فایل word مربوط به هر عکس نیز همان شماره را داشته باشد.
۶. علاوه بر توضیحات، یک فایل word دیگر شامل مشخصات فردی نیز باید ارسال شود.
۷. مشخصات فردی شامل: ۱- نام و نام خانوادگی ۲- شماره تلفن همراه عکاس و آدرس ۳- مدرک تحصیلی و رشته ۴- آدرس پست الکترونیک
۸. تمام فایل های توضیح داده شده (فایل عکس ها، توضیحات و مشخصات فردی) می بایست بر روی یک CD رایت شده و به آدرس دبیرخانه ارسال شود.
لازم به ذکر است این دوره از مسابقات با همکاری “انجمن فیزیک ایران” (شاخه دانشجویی) و حمایت مالی شرکت “تک درخت سبز صنعت” برگزار می شود.
آدرس دبیرخانه: تهران، خیابان حافظ، روبروی خیابان سمیه، دانشگاه صنعتی امیرکبیر، انجمن علمی دانشکده مهندسی هسته ای و فیزیک
مهلت ارسال آثار ۳۰ بهمن ماه ۱۳۸۹
صندوق پستی ۱۵۸۷۵-۴۴۱۳
پست الکترونیکی: ph_association@aut.ac.ir