20% تخفیف شرکت در دورههای موسسه آموزش عالی توسعه
اکتبر 15, 2014کنگره سالیانه فیزیک ايران 93
اکتبر 29, 2014بیشتر کسانی که با اینترنت سر و کار دارند با اسمهایی نظیر ویروس، تروجان، کرمها و … آشنا هستند. تقریبا نیمی از صاحبان مشاغل در سراسر جهان در سال 2009 به دلیل بی توجهی به افزایش ضریب امنیت سیستمهای خود به انواع کرم و ویروس اینترنتی آلوده شدند. هکرها و ویروس نویسان نیز با اطلاع از کم توجهی و اهمال مردم، بدافزارهای خود را به گونهای طراحی میکنند که به راحتی قادر به بروز آسیبهای کاملاً غیرقابل پیشبینی در سیستم رایانه اشخاص شوند. از این رو آشنایی با انواع بدافزارها و روشهای تکثیرشان در مقابله با آنها بسیار حائز اهمیت است.
توضیح بدافزار
(malicious software) یا (Maleare) ابزارهای بد نیتی هستند که به صورت مخفیانه وارد سیستم کاربر میشوند و اعمال خاص خود را روی دادههای قربانی انجام میدهند که ممکن است خساراتی به بار آورند و به علت آنکه معمولاً کاربر را آزار میدهند یا خسارتی به وجود میآورند، به این نام مشهورند. Malware واژهای عمومی برای معرفی انواع ویروسها، کرمها، ابزارهای جاسوسی، تروآ و … است که هر کدام به نوعی برای صدمه زدن به سیستمهای رایانهای یا سرقت اطلاعات کاربران طراحی شدهاند. یک برنامه براساس نیت خالق آن به عنوان یک بدافزار شناخته میشود. البته اشکالات برنامهنویسی نرم افزارها ( باگ ها ) که ممکن است به رایانه آسیب برسانند جزو این دستهبندی قرار نمیگیرند.
بد افزارها را میتوان به دو دسته عمده تقسیم کرد:
- بد افزارهای مستقل که بدون نیاز به برنامه دیگری توسط سیستم عامل اجرا میشوند مثل تروجانها
- بدافزارهای نیازمند میزبان که به تنهایی نمیتوانند فعال شوند همانند ویروسها که در این مقاله ما در مورد دسته اول بدافزارها ، یعنی تروجان ها بحث خواهیم کرد که اصلاً تروجان یعنی چی و اینکه چطوری کار می کنند و چه آسیب هایی ممکنه به سیستم کامپیوتری وارد بشه .
علت نامگذاری این بدافزارها با عنوان تروجان – TROJAN ( اسب تراوا – اسب تروی ) چه بوده ؟
در قرن ۱۲ دو گروه تروی ها و یونانی ها به مدت ۱۰ سال با هم در جنگ بودند٬ پادشاه یونانیها برای برگرداندن همسرش با تمام قوا به تروی حمله کرد ولی نتوانست از دیوارهای تروی عبور کند و شهر را تصرف کند زیرا تروی دارای دژی بزرگ بود و به دلیل آن شکست ناپذیر لقب گرفته بود. سرانجام اولیس برادر پادشاه یونانی ها توانست نقشه ای طرح کند به به داخل قلعه نفوذ کنند. آنها تندیس بزرگی ساختند که شکل یک اسب بزرگ چوبی بود و تعدای از سربازان زبده را در داخل ان قرار دادند.
هنگامی که ترویها با آن روبه شدند این تندیس را به منزله قبول شکست در نبرد به یونانیها دادند و یونانیها آن را به داخل قلعه خود می آورند٬ شب هنگام سربازان یونانی از اسب خارج می شوند و درهای قلعه را به روی همرزمان خود باز می کنند٬ در نتیجه ترویها هک می شوند! هرچند این داستان افسانه ای است اما تروآ وجود داشته و برخی تاریخدانان معتقدند که جنگ تروا واقعاً رخ دادهاست.
مایکل وود تاریخدان بر این عقیده است که چیزی که به شکل یک اسب وارد تروا شد در واقع یک دژکوب برای شکستن دروازههای شهر بودهاست.
اگر علاقه دارید بیشتر با تروجانها و کیلاگرها آشنا شوید میتوانید ادامه مطالب در این زمینه را در این تاپیک مطالعه بفرمایید.